ALL INCLUSIVE SPANJE

Een all inclusive Spanje klinkt voor velen als muziek in de oren als de zomervakantie nog even op zich laat wachten of als je in het koude Nederland door je raam de regen ziet vallen op de palmboomloze straten.

Eilanden of het vasteland

Spanje is een van de grootste landen van Europa en is een van de populairste bestemmingen onder de Nederlandse reizigers voor een strandvakantie of stedentrip. Voor stedentrips kan je kiezen voor steden als Madrid, Barcelona, Sevilla of Valencia. Wil je echter meer ontspannen en zorgeloos genieten van jouw zon, zee en strandvakantie dan zijn er tal van mogelijkheden. Van de eilanden van de Canarische Eilanden en de Balearen kan je genoeg prachtige resorts en hotels vinden waar all inclusive centraal staat. Eilanden als Mallorca en Ibiza zijn erg populair als vakantiebestemming op de Balearen. Daarentegen zijn Gran Canaria en Tenerife weer immens populair op de Canarische Eilanden voor de kust van Afrika.

De Spaanse Costa’s

Op het vaste land heb je al snel vanaf de Franse grens tot aan de Portugese grens een aan een volgende rij aan costa’s, die elk hun eigen charme hebben. Een van de bekendste is natuurlijk de Costa Brava. Hier vind je plaatjes als Blanes, Caella, Malgrat de Mar en natuurlijk Lloret de Mar. Deze plaatsen zijn bekend bij zowel jong als oud. Zo gaan jongeren voornamelijk vanwege het nachtleven naar Lloret de Mar. Vanaf hier kan je ook een leuke dagtrip maken naar Barcelona. Iets zuidelijker kom je de Costa Dorada tegen. Salou is hier een bekende badplaats aan deze Gouden Kust, hoe de vertaling luidt. Tarragona en Cambrills zijn hier teven populair als verblijf.

Weer iets zuidelijker kom je bij de Witte Kust, de Costa Blanca. Deze Nederlandse enclave is erg populair bij onze landgenoten vanwege de vele hotels en resorts waar je kan genieten van alle service die jou wilt op jouw vakantie. Benidorm is veruit de bekendste badplaats en je kan vanuit hier ook makkelijk in Alicante komen voor een leuke dag uit. Tot slot kom je aan de warme Kust van de Zon, de Costa del Sol. De vele luxe hotels en resorts die je hier kan vinden geven hun gasten de mogelijkheid om zowel half of volpension te boeken, maar ook all inclusive. Zo kom jij niks tekort aangezien veel resorts aan het strand of in de buurt liggen en ook nog heerlijk zwembad hebben en een heerlijk zonneterras. Vanuit hier kan je ook leuke dagtrips maken naar nabijgelegen badplaatsen of grotere steden als Malaga, Granada of Sevilla. Bekende badplaatsen hier zijn Benalmadena, Fuengirola, Torremolinos en Marbella.

De havens van eerst en laatsgenoemde zijn een bezienswaardigheid die je niet mag missen. De Puerta Marino van Benalmadena is ooit benoemd tot mooiste haven van de wereld en als je hier loopt merk je dat ook wel als je naar de gevels kijkt. Een Purto Banus in Marbella is daarentegen erg populair bij luxe liefhebbers. Vele boutiques en winkels rondom de haven stralen het luxe gevoel uit met namen als Gucci, Lacoste, Louis Vuitton en D&G. Met de meeste luxe auto’s voor de deur en jachten in de haven kan je hier heerlijk genieten en het hoef niet duur te zijn want het alleen al bezichtigen van deze haven is de reis er naar toe waard.