ALL INCLUSIVE GRIEKENLAND

Zon, zee en strand. Dat zijn dé kernwoorden van een zonnige vakantie. Je werktelefoon uitschakelen, geen verplichtingen en even helemaal tot rust komen. Wat wil je nog meer? Precies! Alleen maar genieten en je nergens zorgen over maken. Dit kan wanneer je de taken uit handen geeft als het gaat om het plannen en organiseren van je vakantie. De oplossing is een all inclusive vakantie! Echter rest er één vraag: waar gaat de reis naartoe?

Zoektocht naar de juiste vakantiebestemming

Zodra je hebt besloten er even tussenuit te gaan, blijft het vaak nog een groot vraagteken waarheen je wilt gaan. Om je een handje te helpen, brengen wij het prachtland Griekenland voor je in kaart.

De Griekse Oudheid

Griekenland is omgeven door verschillende zeeën: de Middellandse, Ionische en Egeïsche Zee. Bij de meesten is voornamelijk de Middellandse Zee bekend. Daarnaast behoren de eilanden Kreta, Euboea, Lesbos, Corfu en Rhodos ook tot Griekenland. In feite kan gezegd worden dat dit land vooral bekend staat om zijn geschiedenis. Denk hierbij aan de Griekse beschaving uit de Oudheid. Het theater en de filosofie werden geboren in Griekenland. Kortom: gebrek aan cultuur kent dit land niet.

Prachtige natuur, cultuur en historie: all inclusive Griekenland biedt het allemaal

Nu bekend is dat Griekenland een land is dat bruist van de oudheid en verschillende culturen, mogen de mooiste steden en eilanden uiteraard niet ontbreken. Hieronder zijn er een paar voor je op een rijtje gezet.

Athene

De hoofdstad van Griekenland is Athene. Het is de stad van de Olympische Spelen, wereldberoemde artiesten en historische gebouwen. Verder zijn hier prachtige culturele bezienswaardigheden te zien, zoals de tempel Parthenon. De tempel was vroeger gebouwd voor de beschermgodin van de stad, genaamd Pallas Athena. Vanuit het moderne Omónia plein, dwaal je door vele smalle straatjes, waar winkels, terrassen en restaurants te vinden zijn.

Chania

Houd je van historie en gezelligheid? Dan is deze stad wat voor jou! Chania ligt in een heuvelachtig landschap en heeft een klassieke architectuur. Daarnaast heeft deze stad een sfeervolle boulevard, waar veel gezellige en daarom drukbezochte terrasjes te vinden zijn.

Santorini

Om een romantisch tintje aan de vakantie te geven, is het eiland Santorini erg geschikt. Het staat vooral bekend om de vele witte huizen. Alles wat je van een Grieks eiland verwacht, vind je hier: verschillende stranden, mooie dorpjes en knusse straatjes.

Rhodos

Als je van natuur houdt, is het zeker de moeite waard om een bezoek te brengen aan het eiland Rhodos. Het eiland biedt mooie, afwisselende natuur. Denk hierbij aan bergen en vlaktes die bedekt zijn met onder andere wijn- en olijfgaarden. Daarnaast is Rhodos erg geliefd vanwege haar rijkelijke cultuur en geschiedenis. Het meest bijzonder is deze stad vanwege de ridders die hier in de middeleeuwen waren, wat te zien is aan de muren, torens en kastelen.

Kortom: Griekenland biedt voor ieder wat wils, van jong tot oud. Met deze all inclusive reis bezoek je de meest mooie en bijzondere plekken. Dus, waar wacht je nog op? Boek snel de all inclusive Griekenland vakantie en beleef het zelf.