ALL INCLUSIVE ITALIË

Italië heeft de Nederlandse reiziger veel te bieden. Denk hierbij aan lekker eten en goede wijnen, maar natuurlijk ook heerlijke accommodaties in de vorm van hotels en campings. Vanaf hier heb je goede uitvalsbasis om omringde steden en plaatsjes te bezoeken en om de bezienswaardigheden daar te bezichtigen. Mede door de goede treinverbindingen kan je het land snel en goedkoop doorkruisen voor een dagje uit of voor een meerdaags bezoek. Veel mensen kiezen er echter ook voor om met hun eigen auto naar Italië te gaan en dan je er altijd nog voor kiezen of je alleen in het noorden van het land blijft of ook nog een stukje zuidelijker het land gaat verkennen.

De verborgen luxe van Italië

Je zult niet snel aan all inclusive denken als je aan Italië denkt in vergelijking met Griekenland, Turkije of andere populaire strandvakanties, maar dit is echter onterecht! Jouw ideale all inclusive Italië vakantie kan je beginnen aan een van de populaire meren van het land zoals het Gardameer of het Comomeer. Echter kan je ook aan het strand van Rimini, in Toscane of rondom het eiland van het zuidelijke Sicilië genieten van jouw vakantie.

Vanaf al deze plaatsjes kan je genoeg vermaak vinden in de omgeving. Zo kan je het eiland Sicilië rondrijden en de grote steden als Palermo en Catania bezoeken. Daarentegen kan je bij een verblijf in Toscane weer een bezoek brengen aan de wereldberoemde Toren van Pisa in de stad Pisa. Tevens kan je hier de indrukwekkende stad Florence bezoeken met zijn prachtige gelijknamige kathedraal en velen museums. En vanuit Rimini kan je weer de stad oude stad van Bologna bezoeken en het dwerglandje San Marino ligt ook op korte afstand.

De meren van Noord-Italië

Het Comomeer is erg beroemd en bekend vanwege zijn luxe, het is ook niet voor niks dat Hollywoodster George Clooney hier een huis heeft gekocht. In de omgeving van dit meer kan je heerlijk genieten van de natuur en het uitzicht. De plaatjes Como en Bellagio aan het meer zijn heerlijk om door de straatjes heen te dwalen. Verder heb je hier ook Isola Comacina, een mooi groen eiland in het meer met archeologische vondsten. Tot slot heb je van het Kasteel di Vezio een prachtig uitzicht over het meer.

Het grootste meer van Italië is het Gardameer ligt vlakbij de stad Verona, waar je ook landt als je met het vliegtuig hier naar toe gaat. Aan het meer liggen tal van leuke kleine plaatsjes die je kunt bezoeken met zowel een ferry als de bus. Plaatsjes als Garda, Bardoline, Malcesini, Riva, Saló en Peschiera zijn erg populair en er zijn er nog veel meer. Soms is het ook mogelijk om te lopen van de ene plaats naar de andere plaats. Rondom dit meer zijn diverse hotels die aan all inclusive doen zodat je niks tekort kom aan jouw verblijf. Tevens doen ook grote campings aan all inclusive, dit in combinatie met veel zwembaden en het meer voor deur hoef je nooit ver te lopen meer tijdens jouw vakantie.

Wil je nou toch even een dagje er tussen uit voor een bezoek aan een grote stad in de regio dan kan je vang Peschiera aan het meer of het nabijgelegen Verona in een kleine 2 uur met de trein rechtstreeks naar diverse grote steden reizen in Italië. Steden als Milaan, Bologna, Florence en natuurlijk Venetië zijn erg populair voor een dagje uit.