ALL INCLUSIVE PORTUGAL

Stel je eens voor: je hebt een druk privé- en werkleven, waardoor je nauwelijks tijd hebt voor jezelf. Komt dit je bekend voor? Dan ben je vast en zeker toe aan een zorgeloze vakantie!

Écht even tot jezelf komen

Geen verplichtingen, optimaal genieten en helemaal tot rust komen. Dat zijn de kernwoorden van een zorgeloze vakantie. De oplossing is een all inclusive vakantie! Houd je van de zon? En lijkt het je interessant om meer over het land en de cultuur te weten te komen? Dan is Portugal dé ideale vakantiebestemming voor jou! All inclusive Portugal biedt alles wat je nodig hebt.

Informatie over het land

Portugal is een land in het zuidwesten van Europa. In het oosten en noorden grenst het aan Spanje, wat immers het enige buurland is. Madeira en Azoren zijn twee eilanden die behoren tot Portugal. Om een beeld te vormen van de grootte van het land: het is ruim twee keer de oppervlakte van Nederland. Je zal je dus geen moment vervelen!

Een klein deel van de Portugese geschiedenis

Portugal is een veelzijdig land met een rijkelijke geschiedenis. Het begon allemaal in 1139: het jaar waarin het land onafhankelijk werd; ook wel Reconquista genoemd. Dankzij ontdekkingsreizen is het uitgegroeid tot een wereldmacht, namelijk het grote Portugese Rijk. Verder werd Lissabon vernietigd door een aardbeving in 1755 en werd het land bezet door Napoleon. Uiteindelijk werd Portugal lid van de EEG in 1986, wat hedendaags de Europese Unie wordt genoemd.

Wat heeft Portugal mij te bieden?

Zoals al eerder benoemd, is Portugal een groot land met vele leuke steden en culturen. Benieuwd welke steden je absoluut niet mag missen bij een bezoek aan Portugal? Lees dan snel verder.

Lissabon

Lissabon is niet alleen de grootste stad van Portugal, maar het is ook nog eens de hoofdstad! Deze stad is vlakbij de Atlantische Oceaan gelegen en daarmee een uitermate geschikte bestemming voor een strandvakantie. Tevens biedt Lissabon gezellige wijkjes, leuke winkeltjes, romantische steegjes en fijne restaurants. Is fotografie je hobby? Dan is dit de ideale bestemming voor jou! Door de ligging op de zeven heuvels, zijn er veel uitzichtpunten op de stad. Niet te vergeten zijn de kleurrijke daken en unieke trammetjes.

Porto

Het wat minder bekende, maar absoluut onmisbare stadje Porto, is een havenstad in het noordwesten van Portugal. Het is gelegen aan de oevers van Dourno. Wat je zeker niet mag missen, is het proeven van de portwijn. In deze stad vind je verschillende bruggetjes, kleurrijke huizen en een prachtig oud treinstation. Het treinstation is zelfs een van de mooiste stations ter wereld. Hier zijn beschilderde tegels en een versierde stationshal te zien.

Coimbra

Een stad gelegen tussen Lissabon en Porto: dat is Coimbra! Gedurende de middeleeuwen wat dit zelfs een eeuw lang de hoofdstad van Portugal. Coimbra biedt indrukwekkende kathedralen en een prachtig gecombineerde architectuur.

All inclusive Portugal

Ben je enthousiast geworden over dit prachtland? Wacht dan niet te lang; boek je reis, pak je koffers en ga genieten van je vakantie! De verblijfsaccommodatie, vervoer en onbeperkt eten en drinken: de all inclusive vakantie naar Portugal biedt het allemaal!